סובלים ממיגרנות? עכשיו יש לזה פיצוי כלכלי | מאקו

חוזר חדש של המוסד לביטוח לאומי, הגדיר לסובלים ממיגרנות וכאבי ראש הכרה באחוזי נכות. אבל גם בלי לקחת תרופות, יש המון עזרים בשוק שעשויים להקל, ולו במעט על התקפי הכאבים. פורסם באתר מאקו

שיתוף הכתבה

מתוך מאקו בריאות 2021

על פי ארגון הבריאות העולמי, מיגרנה היא המחלה המגבילה ביותר בקרב אנשים מתחת לגיל 50 ברחבי העולם, כ-25 אחוזים מהנשים בעולם סובלות מהתופעה. לרוב, התקף מיגרנה נמשך בין 4 ל-72 שעות והסובלים ממנה יחוו רגישות לריחות, אורות וצלילים ואף יאלצו לשכב בחדר חשוך עד יעבור זעם. סימפטומים נוספים שיכולים לבוא לידי ביטוי בזמן מיגרנה כוללים בחילות והקאות. מדובר בהתמודדות לא פשוטה שגובה מחיר גבוה מהסובלים ממנה.

"חשוב להבדיל בין מיגרנה לבין כאב ראש קל שלא פוגע בתפקוד היומיומי המתרחש כתוצאה מהתייבשות, או מחסור בשעות שינה, לבין מיגרנה שהיא הפרעת כאב  המשפיעה מאוד על הסובלים ממנה ומקשה על התפקוד והמשך הפעילות היומית הסדירה", אומר ד"ר אמנון מוסק, מנהל המערך לנירולוגיה ומנהל המרפאה לכאבי ראש במרכז הרפואי איכילוב ת"א .

להמשך הקריאה לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם...

מיגרנה-האתר הישראלי לטיפול בכאב ראש ופנים
כתבות ומאמרים
מיגרנה

מיגרנה: הגדרה ושכיחות  מיגרנה היא הפרעת כאב ראש ראשונית שכיחה מאוד, המאופיינת בהתקפים חוזרים של כאבים פועמים בעוצמה בינונית-גבוהה, שלעיתים מלווים בבחילות, הקאות ורגישות לאור